Jogurtovač ESSENS
Jogurtovač ESSENS
Jogurtovač ESSENS sa vyznačuje mimoriadne ľahkou obsluhou bez nutnosti akéhokoľvek nastavovania, ovládania alebo dohľadu. Ohrev zabezpečuje samoregulačné inteligentné vyhrievacie teleso PTC, ktoré zaručuje najvyššiu možnú bezpečnosť a súčasne úspornú prevádzku.
Jogurtovač je vyrobený podľa noriem Európskej únie, všetky použité materiály sú stabilné a nádoba na prípravu jogurtu je zhotovená z vysoko kvalitnej nerezovej ocele, určenej pre potravinárske účely.
Základné vlastnosti a parametre:
- úsporný príkon 20W, samoregulačné PTC vyhrievacie teleso
- kvalitná nerezová nádoba na prípravu jogurtu so samostatným plastovým vekom
- celkový objem nádoby 1,5 l (s rezervou pre ľahké rozmiešanie probiotickej zmesi v 1 l mlieka)
- čistý dizajn bez komplikovaného ovládania s hladkým povrchom pre ľahkú údržbu
- priehľadné plastové veko umožňuje sledovať prípravu jogurtu
- kontrolná dióda (signalizuje zapnutý stav)
Rozmery: priemer 214 mm, výška 145 mm (rozmery balenia: 223×223×242 mm)
Hmotnosť: 0,91 kg (hmotnosť balenia: 1,05 kg)
Súčasťou balenia je návod v slovenskom jazyku.
Cena pre členov Klubu ESSENS:24,00 € / 15 bodov
Odporúčaná predajná cena: 33,60 €

ESSENS Colostrum Probiotics
Výživový doplnok ESSENS Colostrum Probiotics obsahuje štyri vybrané probiotické kultúry - kmene mikroorganizmov s priaznivými účinkami, prebiotikum inulín a colostrum, ktoré je zdrojom účinných látok.
Výrobok je určený pre individuálnu prípravu „živých“ domácich jogurtov vysokej kvality.
* PROBIOTIKÁ = živé organizmy, ktoré vytvárajú rovnováhu črevnej mikroflóry
** PREBIOTIKÁ = zdroj energie pre „jogurtové“ mikroorganizmy a symbiotické črevné baktérie
Jogurt vyrobený z pro/prebiotickej zmesi ESSENS predstavuje takzvanú „funkčnú potravinu“.
Tj. potravinu vyrobenú z prirodzene sa vyskytujúcich zložiek, ktoré majú vedľa výživovej hodnoty aj priaznivý účinok na zdravie konzumenta.
Obsah balenia:
6 ks sáčkov / 10 g zmesi v jednom sáčku
Cena pre členov Klubu ESSENS: 15,00 €/ 12,5 bodov
Odporúčaná predajná cena: 21,00 €
Vďaka spojeniu ESSENS Colostrum Probiotics obohatených o colostrum a jogurtovača ESSENS získavate jedinečnú možnosť vytvoriť si skutočne zdravý bioaktívny jogurt najvyššej možnej kvality, ktorý ideálnym spôsobom a bez prídavných chemických látok prirodzene prispieva k obnove vnútornej metabolickej rovnováhy a k zvýšeniu obranyschopnosti organizmu.
Čo potrebujeme k výrobe jogurtu:
1 l (najlepšie plnotučného) čerstvého mlieka, 1 sáčok probiotickej zmesi ESSENS a jogurtovač ESSENS.
Príprava jogurtu:
Do nerezovej nádoby nalejte 1 liter mlieka. Odstredené alebo polotučné mlieko produkuje redší jogurt, zatiaľ čo z plnotučného mlieka vyrobíte jogurt hustejší. Je možné použiť aj nepasterizované mlieko, ktoré je však vhodné najskôr prevariť. Teplota mlieka v jogurtovači nemá presiahnuť 43 °C, pri dlhšom pôsobení vyššej teploty probiotické baktérie hynú. Potom do mlieka nasypte 1 sáčok ESSENS Colostrum Probiotics a dôkladne premiešajte. Vďaka nádobe s objemom 1,5 litra bude príprava jogurtovej zmesi skutočne pohodlná, pri miešaní v nerezovej nádobe však odporúčame používať plastové alebo drevené lyžice, aby sa nádoba nepoškriabala.
Nerezovú nádobu potom prikryte plastovým krytom, vložte ju do hlavnej časti jogurtovača a uzatvorte priehľadným vekom. Vďaka unikátnemu vyhrievaciemu telesu PTC sa medzi nerezovú nádobu a samotný jogurtovač nepridáva voda! Po zapojení do zásuvky je automaticky spustený proces výroby jogurtu. Ten trvá približne 4-6 hodín. Pokiaľ necháte jogurtovú zmes zrieť dlhšie, bude jogurt hustejší a kyslejší. Čas si prispôsobte podľa vašej chuti a požadovanej konzistencie. Neodporúčame nechať zmes zrieť dlhšie ako 12 hodín. Keď je jogurt hotový, odpojte jogurtovač zo zásuvky. Ihneď po dokončení procesu fermentácie (mliečneho kvasenia) je jogurt pripravený k spotrebe. K stabilizácii (ztuhnutiu) však dôrazne odporúčame umiestniť nádobu s jogurtom do chladničky, čím sa predĺži aj dátum spotreby. Doba uskladnenia v chladničke by nemala presiahnuť 3- 5 dní.
Doba skladovania:
Dátum spotreby nerozbalenej probiotickej zmesi v sáčku je 6 mesiacov od dátumu výroby. Sáčky probiotickej zmesi skladujte pri teplote do 25 °C a chráňte pred vyššou teplotou, ktorá by mohla iniciovať predčasnú aktiváciu bakteriálnych kmeňov.
Prečo jogurt od nás?
Ide o bioaktívny jogurt najvyššej možnej kvality vyrábaný bez konzervantov, sladidiel a ďalších chemických prísad.
Obsahuje stonásobne vyšší počet živých baktérií ako bežne predávané jogurty.
Vďaka jedinečnému jogurtovaču ESSENS je možné vyrobiť si ho kedykoľvek a kdekoľvek, a to už za 4 hodiny.
Prínos živých jogurtov ESSENS:
Probiotická zmes slúži k doplneniu mliečnych baktérií do tráviaceho traktu, upravuje črevnú mikroflóru narušenú v dôsledku nevhodnej stravy, liečbou antibiotikami apod. Zlepšuje a upravuje trávenie, zabraňuje množeniu škodlivých látok a chráni sliznicu žalúdka a čriev. Svojím pôsobením napomáha zvýšiť odolnosť organizmu voči prípadným infekciám a napomáha celkovému posilňovaniu imunitného systému.
ESSENS Colostrum Probiotics ďalej napomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi, prispieva k prirodzenej ochrane proti hnačkám, kvasinkovým infekciám, pomáha telu regulovať hladinu cukru v krvi, môže podporovať vstrebávanie vápnika a zmierňovať príznaky laktózovej intolerancie.
Colostrum obsiahnuté v probiotickej zmesi ESSENS napomáha podporovať obranyschopnosť organizmu, upravuje trávenie a má protizápalový účinok.
Užívanie jogurtov ESSENS:
Priaznivé účinky probiotík na ľudský organizmus sa prejavujú predovšetkým pri dlhodobej a pravidelnej konzumácii.
Ideálne je užívať jogurt ESSENS čistý, ale môžeme ho dochutiť ovocím, müsli, medom alebo marmeládou. Výborne chutí v šalátoch a je z neho možné pripraviť aj dresing. Taktiež sa dá využiť ako hydratačná maska na tvár.
Na základe skúseností našich členov s výrobou jogurtov si vám dovoľujem napísať upresňujúce informácie k výrobe jogurtu s ESSENS Colostrum Probiotics v Yogurt Makeri ESSENS:
Príprava jogurtu:
Do nerezovej nádoby nalejte 1 liter mlieka.
Odstredené alebo polotučné mlieko produkuje redší jogurt, zatiaľ čo z plnotučného mlieka vyrobíte jogurt hustejší. Na výrobu použite vždy čerstvé mlieko, nie trvanlivé.
Je možné použiť aj nepasterizované mlieko, ktoré je však vhodné najskôr prevariť.
Skôr ako začnete s prípravou, je nutné zohriať mlieko na izbovú teplotu.
Teplota mlieka v jogurtovači nemá presiahnuť 43 °C, pri dlhšom pôsobení vyššej teploty probiotické baktérie hynú.
Potom do mlieka nasypte 1 sáčok ESSENS Colostrum Probiotics a dôkladne premiešajte. Vďaka nádobe s objemom 1,5 litra bude príprava jogurtovej zmesi skutočne pohodlná, pri miešaní v nerezovej nádobe však odporúčame používať plastové alebo drevené lyžice, aby sa nádoba nepoškriabala.
Nerezovú nádobu potom prikryte plastovým krytom, vložte ju do hlavnej časti jogurtovača a uzatvorte priehľadným vekom. Vďaka unikátnemu vyhrievaciemu telesu PTC sa medzi nerezovú nádobu a samotný jogurtovač nepridáva voda! Po zapojení do zásuvky je automaticky spustený proces výroby jogurtu. Ten trvá približne 8 hodín.
Pokiaľ necháte jogurtovú zmes zrieť dlhšie, bude jogurt hustejší a kyslejší. Čas si prispôsobte podľa vašej chuti a požadovanej konzistencie. Neodporúčame nechať zmes zrieť dlhšie ako 12 hodín. Keď je jogurt hotový, odpojte jogurtovač zo zásuvky. Ihneď po dokončení procesu fermentácie (mliečneho kvasenia) je jogurt pripravený k spotrebe.
K stabilizácii (ztuhnutiu) však dôrazne odporúčame umiestniť nádobu s jogurtom do chladničky, čím sa predĺži aj dátum spotreby. Doba uskladnenia v chladničke by nemala presiahnuť 3- 5 dní.
Verím, že doplňujúce informácie uľahčia výrobu vášho domáceho jogurtu.